DXF/DWG- en DWF-abonnementen

Wanneer je een individueel DXF-, DWG- of DWF-bestand importeert, kan je je abonneren op het bronbestand in plaats van objecten rechtstreeks te importeren. Op die manier kunnen geïmporteerde objecten eenvoudig worden bijgewerkt wanneer het originele bestand verandert. Het voordeel is ook dat je geen extra klassen, lagen en hulpbronnen hoeft te maken.

Je kan het abonnement aanmaken tijdens het importeren of achteraf via het dialoogvenster ‘Organisatie’. Als je over een Vectorworks-uitbreidingsmodule beschikt wordt het DXF/DWG- of DWF-bestand standaard geïmporteerde als een geabonneerd object (concreet is dit een ontwerplaagzichtvenster). Indien gewenst kan je dit veranderen door in het dialoogvenster ‘Organisatie’ de optie Abonnementen weergeven als lagen te selecteren. Het bestand zal dan geïmporteerd worden als een geabonneerde ontwerplaag in plaats van als een zichtvenster.

Zie Concept: Werkgroepen en abonnementen voor meer informatie over het creëren en gebruiken van abonnementen.

Als het abonnement verwijst naar een ontwerplaagzichtvenster, kan je het zichtvenster bewerken als volgt (zie ook Zichtvensters bewerken):

Bewerk vanuit het Infopalet de klassen en lagen die gebruikt worden in het zichtvenster.

Klik rechts op het zichtvenster en selecteer het commando Bewerk bijsnijding om de bijsnijding van het zichtvenster te bewerken.

Importinstellingen voor DXF/DWG- en DWF-bestanden